Her har vi listet noen vanlige spørsmål og svarene på dem. Har du flere spørsmål om hvordan du bruker minbabybok.com? Send oss en mail på adressen: info@minbabybok.com.
 
Hvordan begynner jeg?
Slik bestiller du og setter opp egen konto hos Min Babybok:

Du setter opp egen konto hos Min Babybok direkte gjennom to enkle steg:

1. Bestill en konto og en aktiveringskode. Bestem om du vil kjøpe kun en konto for 199 kr eller en konto + ett eksemplar av din ferdige bok utskrevet og innbundet. Velger du kombinasjonen allerede nå, sparer du 57 kr! Betaling skjer mot faktura som sendes til deg på e-post.

KLIKK HER FÖR Å BESTILLE KONTO OG AKTIVERINGSKODE>>

2. Sett opp din egen konto og velg brukernavn og passord. Etter at du har bestilt, får du en aktiveringskode. Den får du delvis direkte på siden når du har bestilt, og delvis på en mail til den adressen du har angitt. Du setter så opp kontoen din her på siden, angir brukernavn og passord og fyller inn aktiveringskoden. Nå kan du begynne å lage boken om barnets fantastiske første år!


SETT OPP NY KONTO MED AKTIVERINGSKODE HER>>

Jeg har fått en gaveboks med en aktiveringskode – hva gjør jeg for å komme igang?
I gaveesken har du fått en verdikupong med en aktiveringskode. Du setter opp konto som beskrevet ovenfor, og fyller inn aktiveringskoden din. Kontoen settes da opp uten at du behøver å betale.

Hvordan sender jeg en invitasjon?
Du som allerede har en konto på Min Babybok kan gjøre noen venner glade ved å sende dem invitasjoner. Med en invitasjon fra deg, får vennene dine prøve minbabybok.com gratis i en uke. Du sender invitasjoner oppe til høyre i venstremargen, der det står "Send en invitasjon". Skriv inn e-mailadressen til den du vil invitere, og klikk Send en invitasjon.

Jeg har fått en invitasjon – hva gjør jeg?
Med en invitasjon til minbabybok.com får du prøve Min Babybok i en uke. Sett opp en konto og fyll inn koden du har fått i feltet for kode, så settes det opp en konto uten at du behøver å betale. Vil du fortsette å bruke Min Babybok etter en uke koster en konto 199 kr for to år.


Jeg vil vise andre det jeg lager - hvordan gjør jeg det?
Det du lager på Min Babybok blir også en fin side som du kan invitere andre til å lese, de får da logge inn på din bok med et passord. Du kan invitere opp til 20 personer til å lese boka.

Det jeg skriver ligger jo på internett - kan hvem som helst lese det jeg skriver?
Nei, din bok ligger ikke åpent og ingen som du ikke har invitert inn kan lese boken.


Hvordan laster jeg opp bilder?
På mange av sidene har du mulighet til å laste opp bilder. Bildene kan du laste opp fra pc’en. For å velge ett bilde klikker du på ” Last opp og beskjære bildet her” og ”click to choose file”
På bildet vises ett kvadratisk vindu, du kan gjøre dette større og mindre ved å dra i kantene, du kan også flytte hele markeringen ved å dra i hela vinduet. Bildene er i ulike formater avhengig av hvor de skal vises, bildeformatet tilpasses resten av layouten på siden. Vinduet i bildet viser hvilket bildeformat det aktuelle bildet har, det kan du ikke endre, men velg den beskjæringen av bildet som du syns blir best. Klikk på knappen "Save image” den markerte delen av bildet" ovenfor bildet. Nå kan du rotere bildet ved å klikke på de blå pilene.


Hva gjør jeg om jeg ikke har de bildene jeg vil bruke digitalt?
For å få papirkopier av fotografier over til digitalt format kan du scanne dem eller til og med ta bilde av dem med digitalkamera. Velger du å ta bilde av dem, gjør det i dagslys og uten blitz for best resultat.


Hva gjør jeg om en av sidene ikke passer inn i min bok?
Du vil finne et stort antall sider med ulike temaer og spørsmål, visse vil du kanskje ikke ha med i din bok. Sidene du ikke vil ha med lar du ganske enkelt være å fylle ut. Når du til slutt vil slrive ut boka, kan du også velge bort de sidene du ikke vil ha.


Må jeg svare på alle spørsmålene?
Nei, du svarer bare på de du selv velger. De fleste spørsmålene synes ikke på lese-siden, så du kan velge om du vil svare på spørsmålene eller om du vil skrive noe helt annet. Spørsmålene er der for å gi inspirasjon og vekke tanker og idéer.Hvordan fyller jeg ut eller leser en side?
Du kommer til hver side ved å klikke på tittelen i venstremargen. Når du klikker på en ikke-utfylt side, kommer du til skrivesiden der du fyller ut informasjon. Når du har lagret siden ved å klikke på knappen lengst ned, kommer du til lese-siden - det vil si den ferdige siden i boken din. Når du en har fylt ut en side en gang, og senere klikker på den tittelen, kommer du til lese-siden. Vil du endre en lagret side, klikker du på "Endre siden" på toppen. Du kan alltid gå tilbake og endre og komplettere på sidene.


Må jeg følge sidenes rekkefølge?
Nei, du kan fylle ut sidene i hvilken rekkefølge du vil, og hoppe mellom dem. Noen sider fyller du jo ut etterhvert som ting skjer i babyens liv, slik at du vil komme tilbake til den samme siden flere ganger. Fyll gjerne ut sidene etterhvert, for ikke å glemme noe. Lagre alltid siden før du forlater den. For å komme tilbake till en side og endre eller legge til noe, klikk på tittelen i venstremargen - har du fylt ut siden tidligere kommer du nå til lese-siden. Klikk på "Endre siden" på toppen for å legge til eller endre noe.

Hvordan skriver jeg ut?
Klikk på "Skriv ut boka" oppe i venstremargen. På siden ser du da alle sidene du har laget, og du kan velge å skrive ut alle med ett klikk, eller å skrive ut utvalgte sider. Du kan naturligvis skrive ut så mange ganger du vil.Kan jag få boka utskrevet og innbundet?
Ja, vi tilbyr en utskrifts- og innbindingstjeneste. Du får da boka skrevet ut i farge, innbundet. Vi tilbyr ulike varianter av innbinding. Her kan du lese mer og bestille ferdige bøker>>

Hva gjør jeg om jeg ikke får plass til alt jeg vil fortelle?
I Min Babybok finner du både temasider om barnets utviklingm om mat, lek, søvn og mye mer. Det finnes også en dagbok med en side for hver uke. Får ikke alt du vil fortelle plass på en temaside, får det kanskje plass i dagboken for den aktuelle uka. I boken finner du også noen sider med tittelen: "Jeg vil fortelle mer om..." der du kan skrive spesielle  historier som du ikke får plass til, eller som du ikke syns passer noe annet sted.


All teksten jeg skrev inn syns ikkke på lese-siden – hvorfor?
Det kommer nok av at du har skrevet inn mer tekst enn det er plass til i ett felt. For at lese-sidene og utskriftene skal bli fine, er sidene inndelte i felter. Under hvert felt står det hvor mange tegn som får plass i det aktuelle feltet, og det telles ned etterhvert som du skriver. Når du kommer til null, er det ikke mer plass, og mer tekst vil ikke vises.


Hvordan betaler jeg?
Når du bestiller en konto og en aktiveringskode hos Min Babybok, får du aktiveringskoden direkte etter bestilling. Denne står på bekreftelsen og på en mail, slik at du med en gang kan sette igang med å lage boka til babyen din. En faktura sendes deg med mail fra Payex som vi samarbeider med. Du har ca 10 dager på betalingen. Forfallsdato angis på fakturaen. Ved betaling etter forfall debiteres påminnelseavgift samt eventuell forsinkelsesrente, for tiden 10% ifølge renteloven.


Jeg har satt opp en konto tidligere, og nå vil jeg registrere meg igjen, men det går ikke. Hvorfor?
Man kan kun ha en konto pr e-mailadresse. Om du har glemt passordet, kan du bestille dette ved å klikk på fliken ”Be om nytt passord”. Vil du registrere en annen bruker, som du ikke har en unik e-mailadresse til, kontakt oss så kan vi legge opp brukeren manuelt.

Hvem kontakter jeg om jeg har spørsmål?
Det enkleste er å sende oss en e-mail på: info@minbabybok.com. Vi svarer på alle e-mail så fort vi kan.

Hvordan logger jeg ut?
Du logger ut ved å klikke på ”logg ut” i listen oppe i venstremargen.


Hva gjør jeg om jeg glemmer passordet mitt?
Klikk på fliken "Be om nytt passord" og fyll inn brukernavnet eller e-mailadressen din, så får du en e-mail med en lenke og et passord som gjelder én gang, og logger deg inn. Gå deretter til "Min konto" og lag deg et nytt passord. Når du registerer deg, får du ditt brukernavn og passord tilsendt i en e-mail. Ta gjerne vare på denne, så har du informasjonen liggende om du skulle glemme den.